Database of cinema, music, history and literature

Alberto Moravia

Alberto Moravia
Birth: november 28, 1907
Death: september 26, 1990 at 82 years
Alberto Moravia: writer. Birth november 28, 1907, Death september 26, 1990 at 82 years. In 1955 he directed his first movie "la donna del fiume". In total he directed 2 movies. He starred in 4 movies.

filmografia

1991
1975
magia nuda
sceneggiatore
 
1972
gli ordini sono ordini
sceneggiatore
 
1969
1967
l'occhio selvaggio
sceneggiatore
 
1965
1964
le ore nude
sceneggiatore
 
1963
1962
agostino
sceneggiatore
 
1960
poster del film silver spoon setsilver spoon set
sceneggiatore
 
la giornata balorda
sceneggiatore
 
1958
poster del film Love on the RivieraLove on the Riviera
scrittore
sceneggiatore
 
1955
racconti romani
sceneggiatore
 
1954
la romana
sceneggiatore
 
1953
the vixen
sceneggiatore
 
1952
sensualità
sceneggiatore
 
1951
l' ultimo incontro
sceneggiatore
 
1949
1945
la freccia nel fianco
sceneggiatore
 
1944
zazà
sceneggiatore
 
1943
ossessione
sceneggiatore
 
la freccia nel fianco
sceneggiatore
 
1942
un colpo di pistola
sceneggiatore
 
1939
santa rogelia
sceneggiatore
 

adattamenti

film tratti dalle opere scritte da Alberto Moravia

bibliografia